Tuesday, June 23, 2009

GRASSE GREAT INSTANCE COURT

festananda Said:-

Love Sense selalu bilang Daisy penjahat dan akan di penjara. Mana buktinya??????? Nyatanya dia masih di Jakarta. Harusnya pilisi Perancis sudah menangkapnya dong kloo dia memang bersalah.

Ngomong ga ada bukti artinya FITNAH!!!!

Tukang HASUT!!!!

Tak tau diri dapat bayaran dari TT berapa kamu.

JAWAPAN

festananda telah mencabar Love Sense, dan banyak lagi para peminat setia dalam blog ini mencabar, memaki, mencarut dan menuduh terhadap Love Sense, itu semua kerana ketegasan Love Sense untuk menegakkan keadilan. Keadilan untuk membela TT dari di FITNAH oleh Dasiy Fajarina yang pandai mengambil peluang untuk menjatuhkan seseorang dengan berbagai-bagai cara termasuklah merusak kehidupan bekas-bekas suaminya.

Tidak berniat langsung untuk mendedahkan dokumen berhubung dengan kesalahan yang telah dilakukan oleh Dasiy Fajarina di Perancis kerana terdahulu sudah ada dokumen yang mengesahkan bahawa Dasiy Fajarina menjadi buruan kerajaan Perancis, tapi nampaknya ada orang yang degil untuk mempercayainya.

Nah inilah sedikit petikan bagi membongkar latarbelakang Dasiy Fajarina dan menjelaskan bahawa Love Sense TIDAK PERNAH MENULIS BERITA FITNAH seperti yang dituduh oleh mereka yang membela Dasiy Fajarina membabi buta.

ON THESE GROUNDS

ON THE PUBLIC ACTION

Publicly determining, in the first resort, and by a contradictorily way with respect to NOACK-PINOT Jurgen Reiner and by default judgment with regards to FAJARINA Daisy.

Declares NOACK-PINOT Jurgen Reiner guilty of the offenses that he is charged with.

Sentences NOACK-PINOT Jurgen Reiner:

to 4 months imprisonment.

For the offense SEXUAL ASSAULT IMPOSED BY AN ASCENDANT OR AN AUTHORITY FIGURE.

For the offense of SUBMITTING A VULNERABLE OR DEPENDANT PERSON TO UNDIGNIFIED WORKING CONDITIONS.

Notices the registration of NOACK-PINOT Jergen Reiner in the national automated judicial database of perpetrators of sexual offenses based on a decision concerning on offense as allowed for in article 706-47 of the code of Criminal procedure and punishable by a imprisonment of more the 5 year.

******

Declares FAJARINA Daisy guilty of the offenses that she ia charged with

Sentences FAJARINA Daisy:

to 18 months imprisonment

issue an arrest warrant against her

Consequently, summons and orders all Officers or Agents of the Judicial Police and all Agents of the Public Forces to find her an to bring her to the Prison in our headquarters in accordance with the law.

Pendedahan keseluruhan dokemun akan diedarkan pada bila-bila masa dari sekarang. Ikutilah setiap detik blog ini untuk anda dapat membaca kesemua kandongan keputusan dan tindakan oleh mahkamah GRASSE REGIONAL COURT, Perancis. setebal 25 muka surat.

Love Sense tidak bohong, Love Sense mendedahkan perkara sebenar supaya rakyat tidak tertipu dengan PENDUSTA, PEMFITNAH dan PEMBOHONGAN PUBLIK seperti Dasiy Fajarina, Dewi Seri Asih dan Manohara.

Sedarlah wahai manusia, jangan selalu tertipu kerana kecantikan, jangan tertipu kerana se negara, jangan tipu diri sendiri walaupun tahu Dasiy Fajarina dan Manohara bercakap bohong tapi terus membela, jangan tertipu dengan bukti rekayasa oleh Manohara, sebenarnya dada Manohara tidak di Selit-Selit, Lehernya tidak di Sterika, Dahinya tidak dicucuk api cigar, punggung/buntutnya tidak di suntik humor.

Yang sebenarnya Dasiy Fajarina dan Manohara itu sakit dan sedang sakit.

Sakit Apa? anda ada jawapannya.

77 comments:

  1. Assalamu'alaikum Ukhti fillah...

    Wah Rupa rupanya anda sangat menyukai pertentangan...Perselisihan...Perpecahan....Silang Pendapat....yang berbuah pada Ghibah....Hasud...iri dengki...caci mencaci...saling hina menghinakan........fitnah....dan penyakit hati lainnya....dan anda menyukai panen dosa dari pada pahala ...

    Yang berakibat azab...laknat dari Allah SWT...

    Wahai Orang Yang Berfikir......
    Aku menyerumu kepada kebenaran.....
    hentikanlah perbuatan yang menuju kesia-siaan...Fastabiqul Khairat itu lebih baik daripada apa yang engkau kerjakan sekarang....

    Bukankan Rasulullah SAW telah memberikan suri tauladan bagi ummatnya untuk saling sayang menyayangi...kasih mengkasihi...hormat menghormati.....saling silaturrahim...apalagi dipersatukan dan dipereratkan dalam Satu Aqidah ISLAM.....

    Wahai Orang Yang Berfikir......
    Jangalah Kamu melihat kesempitan akal....Islam tidak terbatas pada batasan Negara...Ia berkembang melewati batas dan menembus batas dunia.....Mengapa Engkau menyukai kesempitan...perpecahan...saling serang...berlaku sia-sia.

    ReplyDelete
  2. Wahai Kaum Muslimin yang dirahmati dan dimuliakan oleh Allah SWT.....
    Marilah kita perbanyak dzikir....perbanyak ibadah...perbanyak taddarus Al Quran....berpuasa Sunnah....Berinfaq dan Bersedekah....Itu Lebih Baik Bagimu....

    “Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; karena sesungguhnya Engkau-lah Maha Pemberi (karunia). “Ya Tuhan kami, sesungguhnya Engkau mengumpulkan manusia untuk (menerima pembalasan pada) hari yang tak ada keraguan padanya”. Sesungguhnya Allah tidak menyalahi janji.”(Q.S. Ali Imran : 8-9)

    Ya Allah Ya Mu'izz
    Ampunilah dosa-dosa kami...
    Kami hanyalah HambaMU yang lemah...
    Yang tidak memiliki kuasa apa-apa...
    Wahai Yang Maha Kuasa....
    Tuntunlah Hati kami untuk selalu mengingatMu...
    dan Jangan Jadikan kami termasuk orang-orang lalai dan mendapat azabMu...

    Amin Ya Rabb

    Teringat Pesan Tuang Guru Sekumpul (Wali Qutub)

    1. Menghormati Ulama.
    2. Baik Sangka Terhadap Muslimin.
    3. Murah diri.
    4. Manis Harta.
    5. Manis Muka.
    6. Jangan Menyakiti Orang.
    7. Memaafkan Kesalahan Orang.
    8. Jangan Bermusuh-musuhan.
    9. Jangan Thoma.
    10. Berpegang Kepada Allah Ta’ala kabul segala hajat.
    11. Yakin Keselamatan itu ada pada yang benar.
    12. Jangan merasa baik dari pada orang lain.
    13. Tiap-tiap orang iri, dengki atau adu asah jangan dilayani serahkan saja pada Allah Ta’ala.

    Dari :
    Miskin Ilmu

    ReplyDelete
  3. fes - awaiting for your feedback, make sure u do it right this time !! Ayuh!

    ReplyDelete
  4. Tidak ada bahan lagi dia untuk berbuat Fitnah.

    ReplyDelete
  5. junus indon - sedih nada bunyi kamu!

    ReplyDelete
  6. Thankyou for Datok Kadar Shah, Kelantan Royal relative,
    who helping Manohara escape from singapore,
    besides Singapore police and FBI.
    Point no 1 : Malaysia have a good people too.

    Check & Recheck Magazine, which has good relation with TT,
    inform that TT make proposal with a lot of money,
    so as to Mano not continue the case but refuse
    by Mano.
    Point no 2 : Mano & Deasy not greedy.

    People of Indonesia not believe Mano until she get
    VISUM from forensic specialist doctor with 27 years experience,
    for the vital was with female doctor.
    The visum result is Mano body had a lot of slash and
    her vital was damage.
    Point no 3 : Mano has backup with 17 lawyer include
    Hotman, Farah, Elza syarief etc because they belived
    Mano was true.

    Indonesia proud to become democratic country.
    The media, people have a freedom which
    we can give for any cost.
    If our President wrong people and Media
    will protest.
    Point no 4 : I hope Kelantan will become the first
    REPUBLIC in Malaysia. Why you support the Royal family
    which lost of "MARUAH KERAJAAN".
    Royal family have special rights from they born.
    We live now in modern time not in ice era.

    Point no 5 : Mano now has casting to become tv / moviestar.
    and will have a contract almost 12.000.000.000 rupiah.
    I pray Mano will continue her new live will happiness.
    Because she still 17 years old.

    Point no 6 : when "MAJLIS" invite TT, he will be ashamed
    now, not has "BERBANGGA-BANGGA" anymore,
    because now TT still alone in 31th years.

    If Royal Family had a good religion in "ISLAM"
    why Tengku Anis involve almost all project in Kelantan ?
    How greeedy ..
    Why Tengku Fakhry drunk every night ?
    Point No 7 :
    The people of Kelantan just silence
    because Royal Family untoucheble,
    they above the law in Malaysia.

    Deasy was came to Frence embassy to Clarification
    of her status in Interpol.
    Point No 8 : She get news that
    no prove of she was become list in Interpol.

    ReplyDelete
  7. DON,T FORGET...before you leave this blog :

    Agar Blogging seperti itu agar tidak semakin berkembang kemana-mana, sebaiknya kita bersama-sama berupaya mencegah agar blog tsb dihapus oleh blogger dengan cara melaporkannya ke blogger.

    Caranya:
    1. Buka http://help.blogger.com/bin/request.py?&contact_type=hate_speech&blog_ID=&blog_URL=
    2. Masukkan http://toughlane.blogspot.com ke kotak yang telah disediakan

    Selanjutnya kita tinggal berdoa semoga blogger mengabulkan permohonan kita. Silahkan cara ini diinfokan ke rekan member grup, semoga dengan semakin banyak yg melaporkan akan semakin cepat blogger meresponse.

    ReplyDelete
  8. kenapa yang dibahas selalu orang lain ya???
    tak ada bahan lain ke??

    ReplyDelete
  9. junus indon - lo pun sama juga, melulu copy and paste. bosan ah ....

    ReplyDelete
  10. @Love Sense
    He..he..ih kenapa nama dan ucapanku yang dijadikan headline. Ok. Setiap orang tentunya punya masa lalu, karena tak ada orang yang sempurna. Lagian aku siapa, bukanlah keluarga ibu Daisy. Tapi aku tetap tidak percaya Daisy bersalah, sebelum dia memang benar ditangkap polisi Perancis. Nah...kamu bilang dia akan segera ditangkap, coba aku pengen liat??

    ReplyDelete
  11. festananda dan junus,
    apabila aku baca komen2 kamu, jelas kamu berdua mmg munafik..bukti sudah jelas didepan mata, masih mahu berbantah2an..kamu dengarlah baik2 nasihat ustaz strikefreedom, itu pun jika kamu itu muslim..lucu sekali org "bijak" spt kamu boleh mudah tergoda dgn tipu helah si desi yg tidak berakhlak..tp aku tidak heran, sedangkan org2 politik atasan kamu juga habis terpedaya sama dia punya sinetron..ram punjabi sudah tidak usah mau ajar2in si desi ini lg,,dia udah pandai segala !!!!

    ReplyDelete
  12. fes, please read comment from AnneAdaire said...
    Extradisi antara Indonesia-Perancis -NGAK BISA yah festananda, baca fakta.

    kamu sih kenapa? kata penulis, faktanya donk!! do your homework, darling.

    itu si salihah gimana?? penipu jugak macam daisy????? atau macam mano????

    ReplyDelete
  13. junus said...
    Thankyou for Datok Kadar Shah, Kelantan Royal relative,
    ________________________

    datok Kadar shah is NOT a Kelantan Royal relative. he's MUAR Umno branch chief.
    Muar is a district in Johor. Johor is bordered with Singapore while Kelantan with Thailand ( in case u can't figured where's Kelantan vis a vis Johor)

    ReplyDelete
  14. some beneficial info on Dato Kadar

    http://www.cljlaw.com/public/cotw-080801.htm

    DATO' KADAR SHAH TUN SULAIMAN v. DATIN FAUZIAH HARON
    HIGH COURT MALAYA, KUALA LUMPUR
    HISHAMUDIN YUNUS J
    [CIVIL SUIT NO: S3-22-223-2004]
    14 NOVEMBER 2007

    JUDGMENT

    .....
    The plaintiff and defendant are husband and wife. They were married in Jakarta. Some time in 1999 the plaintiff had deposited a sum of USD50,000 into the defendant's account at the Bank of Hawaii in the United States. It is averred by the plaintiff at para. 8 of the statement of claim that the defendant was to hold the money on trust for the plaintiff. In June 2003 the marriage between the plaintiff and the defendant broke down and the defendant left the matrimonial home. The plaintiff filed an application at the Syariah Court at Shah Alam to determine the validity of the marriage under the Selangor Muslim Family Enactment of 1984.
    .....

    ReplyDelete
  15. @aurora...
    ha..ha... gimana rasanya kalau hanya bisa copas??? ...itu yang bisa dilakukan si fuckry tolol itu kan?? copasnya dari media indonesia lagi...apa ngak malu tuh???

    @keris..
    anda jangan buat malu orang malaysia lagilah
    di malaka apalagi..semua lagu yang diputar lagu minang lagu hasil dari anak anak indonesia...berita sinetron banyak ambil dari indonesia...jangan munafik..siapa yang munafik..
    males sebenarnya ikut koment kamu yang ngaka da hubungannya denagn si fuckry pengecut itu..tak punya harga diri...

    ReplyDelete
  16. junus indon - jgn tak baca fakta di atas! kalau tak ngerti english, cari dictionary!

    ali - merci pour ton infor!

    ReplyDelete
  17. tuh lihat hukum disana....kasihan rakyat malaysia yang tertindas oleh keangkuhan penguasa...

    ReplyDelete
  18. junus indon - aku rasa kau yg tolol, spelling nama org pun salah, ker typo error?? Malu donk ...

    ReplyDelete
  19. apo ang kecek ko aurora??
    sok bana angko ma...macam la hebat bana ang ko mah!!!
    ci malu se...uruih la cirik ang tu lai....kabau jo ambai amabi ang ko ma...
    ang tarimo kasih jo informasinyo apo jo urangnyo...samo ang ko jo cigak jo baruak...

    ReplyDelete
  20. junus indon - kau bangkit hukum pulak. running out of issue, are you?? grow up man!!

    ReplyDelete
  21. junus indon - wa ang tu cigak.

    ReplyDelete
  22. junus indon - den takanang kampuang lamo, ado cigak godang ....

    ReplyDelete
  23. ha...ha..sakampuang awak ko ma....kambiang ang
    dima galeh ni??

    ReplyDelete
  24. @aurora
    Aku udah baca dan coment ama AnneAdaire.

    ReplyDelete
  25. junus indon - den malu nak mengaku awak sekampuang? org kampung aku tak maki hamun org mcm kau!!

    ReplyDelete
  26. Tu la pasal, nk gado2 buat ape..last2 sekampung..malu sendiri kan yg suka maki2 tu..

    ReplyDelete
  27. could someone put up a blog - to fight for Salihah while nailing Daisy

    TKI vs WNI

    one who don't have vs one appeared to have

    Love sense - please take charge

    Someone accusing TT of bullying Mano & Daisy,

    the real facts is Daisy is bullying Salihah and court had agreed to the charges. it just that justice had not being SERVED yet.

    Could Salihah request for Indonesian govt to impose upon Daisy the improsenement as indicted by the French.

    Junus should take this fight as well. He's so proud of HAM. Should Junus refused, then he's a blatant hypocrite. Fighting for Salihah and serving jail for Daisy is upholding HAM.

    Don't pick and choose your HAM Junus. This a very clear black and white judgement. Done and sealed. Mano vs TT is still at rumors stage.

    Link this Salihah blog to toughlane. We're fighting for Justice here

    ReplyDelete
  28. @keris panjang
    jangan bilang aku munafik, coba sebelah mana!!??
    Perlu kau ketahui aku coment atas dasar bukti yang ditunjukkan Mano. Jadi apa yang kujadikan kepercayaan sama TT? dianya aja ga kasih bukti, cuma omongan doang!
    Diam itu belum tentu emas, bisa saja diam itu takut!

    ReplyDelete
  29. @junus i say it to you and i say it again, YOU ARE PATHETIC! :) YOU EVEN CUT AND PASTE COMMENTS FROM OTHER INDON COMMENTERS @ achmad ON DATO' KADAR SHAH. DO YOU KNOW THAT DATO' IS WORTH NOTHING TO MALAYSIA? Who cares abt dato' kadar shah?!!! You only cut and paste from media, whereas this blog has EVIDENCE. And as for Fakry alleged gave a whole lot of sum to Mano to withdraw legal action, that is just mano's words vs THE WORLD. NO PROOF. Bahan2 fitnah kata kamu? Grasse action by court of france tidak mungkin blog owner mereka-reka cerita ini. The court of France on grasse action is written in both english and france. Its mostly in english because to expedite better court case as english is an international language. Ya udah, kamu tiada bahan. Lagi-lagi mau tutup blog ini,sudah tidak ada modal maka petition tutup aja blog karena sudah malu.:)Kesian deh.. Tetapi blog ini masih tidak ditutup oleh blogger.

    Udah deh. Cerita kamu sudah basi junus.:)

    @festanada yah, kamu bukan pembantu rumah aku tetapi bangsa kamu jugak yg jadi pembantu rumah aku. Aku ada pembantu rumah 3 orang. :)Jadi jangan juga dulu kamu suruhin kawan-kawan aku pake nama asli. Tak tahu malu.

    @ Lovesense syabas blog owner kerana memaparkan cerita sebenar kejahatan Daisy Fajarina. Ini buklan fitnah as said by junus indon yg pathetic. Dia sudah tidka ada bahan lagi. Sesiapa yg mahu samna blog, iyah silahkan saman jika boleh berikan bukti kukuh kejahatan Fakry. Ini bukti kukuh kejahatan Daisy. :) Dan lagi satu pembaca, stop your comments here soon because it looks like Fakry is gonna win this kasus. My, my, wonder what the world will say about this court action? especially Britain and US. And what willm indon media say about this? Mau sorok apa lagi? :)) Syabas blog owner, harap2 anda paprkan lagi bukti biar malu semua commenter indon yg membabi buta membela Daisy & manohara, atau mungkin junus itu daisy atau dewi sari asih sendiri. :) Keterangan blog ini dikatakan manohara pembohong -that is still her words vs the world and no proof. To Mohamed Zaini Mazlan, Good Luck in defending Mano and mother. :)

    Apa media indon, apalagi mau disorok??? do you want to be a counbtry whoo's lying and sweeping truth under the carpet?

    And as for freezing TKI to Malaysia, well we guess you just want $$$ from Malaysia bukan??? There are abuse maid cases in Singapore sampai terjun balcony hah stop maids going there also ler...

    Lawak...

    ReplyDelete
  30. @ali well said...:) the news shld be to fight for salihah while nailing Daisy. Indon media?


    festananda said...

    @keris panjang
    jangan bilang aku munafik, coba sebelah mana!!??
    Perlu kau ketahui aku coment atas dasar bukti yang ditunjukkan Mano. Jadi apa yang kujadikan kepercayaan sama TT? dianya aja ga kasih bukti, cuma omongan doang!
    Diam itu belum tentu emas, bisa saja diam itu takut!
    June 23, 2009 12:40 PM
    @festanada bukti sudah ada disini. SHUT UP. Rant and rant like a mad woman. :)

    ReplyDelete
  31. @festanada kamu ada bukti apa yah? Cuma dicopas media Indon dan kata2 manohara aja. Udah deh..kesian...:) Blog ini ada segala bukti manohara dan daisy...ayuhhh! kamu mau bilang apa??? ayuhhh..:) fitnah lagian atas blog ini dari kamu, tetapi blog ini cukup autentik. :)

    @lovesense please produce more evidence, thank you.

    ReplyDelete
  32. @festanada ini bukti dari mahkamah perancis tidak bisa diomongi atau dibuat2 blog owner ini. Ini harus didraf oleh pengacara..ya udah deh..bising bangat kamu bagai perempuan gilak...

    ReplyDelete
  33. ali said...

    could someone put up a blog - to fight for Salihah while nailing Daisy

    TKI vs WNI

    one who don't have vs one appeared to have

    Love sense - please take charge

    Someone accusing TT of bullying Mano & Daisy,

    the real facts is Daisy is bullying Salihah and court had agreed to the charges. it just that justice had not being SERVED yet.

    Could Salihah request for Indonesian govt to impose upon Daisy the improsenement as indicted by the French.

    Junus should take this fight as well. He's so proud of HAM. Should Junus refused, then he's a blatant hypocrite. Fighting for Salihah and serving jail for Daisy is upholding HAM.

    Don't pick and choose your HAM Junus. This a very clear black and white judgement. Done and sealed. Mano vs TT is still at rumors stage.

    Link this Salihah blog to toughlane. We're fighting for Justice here
    June 23, 2009 12:21 PM


    @junus DON'T PICK AND CHOOSE YOUR HAM. Hypocrite. :)

    ReplyDelete
  34. Apa yang ada tentang keburukan Fakry cuma dicpoas gratis dari media Indon dan around the world in internet. Nah blog owner, kemukakan lagi bukti-bukti. Media indon, what do you have to hide now?????????

    ReplyDelete
  35. @kayangan
    Loh memang seharusnya aku percaya pada perkataan Mano lewat media kan??? Dia kan korbannya. Masak harus percaya omonganmu yang cuma ngikutin Love Sense?? Pikir yang masuk akal lah! Bukti apa? Mana bukti TT? yang ada dia diam seribu bahasa.

    Blog ini ga kasih bukti, cuma omongan pribadi Love Sense karena mungkin hubungan batin dengan TT aja. Sama sekali ga ada bukti cuma omongan pikirannya doang. Cuma satu yang dikasih bukti tulisan diatas (Perancis).

    ReplyDelete
  36. @kayangan
    Oh ya..kamu punya pembantu indon? semoga saja kamu menjaga mereka dan memperlakukannya dengan baik. Karena tanpa mereka kamu pasti kerepotan rumah kamu pasti berantakan ga ada yang beresin. Ingat mereka sangat berjasa sama kamu!
    Terserah pada mau pake nama asli atau palsu, aku ga pernah menganjurkan. Itu hak masing-masing. Kayak kurang kerjaan aja!

    ReplyDelete
  37. Hello Junus & Festa,

    Every time gue baca comment lo, makanan yg barusan gue makan keluar lagi dari idung sangking kerasnya gue ketawa.

    OK, you said, TTK is pengecut yg bersembunyi di balik tembok kesultanan Kelantan. Kira2 begitu lah kan. Dia cuma bisa diam seribu bahasa.

    Know what? It's proven how shallow your brain is. If I were in TTK's shoes, I'd do exactly the same thing. Keep quiet, let my lawyers handle the case, don't get provoked, whatever people say, keep quiet. He is a member of a Royal family. He is bound with protocols. It has nothing to do with religion, it is the fact. He doesn't ask to be born as the son of the Sultan. It is his fate. Can he choose not to be? Cannot. Just for the sake of religion can he go against the monarchy says "eh Islam gak mengenal kerajaan loh bubarin aja lah!" If you were born as one, would you do that?

    Now, to talk from the other side, If he WAS NOT a royal, would he cakap besar buka semua rahasia keluarga depan public? I bet you my last $, that he WILL DO THE SAME THING. Keep quiet, let his lawyers handle the case.

    Then you might say "Nah tuh kan bener emang pengecut banget tuh orang!"

    A shallow minded person like you will see him that way. Regretfully, I don't buy that. HE PLAYS SMART. Because he knows that everything you say, no matter it is false or true, can be used to attack you. It can be THE TICKET for you to jail. The more you talk, the more you are at the loosing end. It depends how smart you and your lawyers play the game.

    I cannot imagine how difficult Mano's lawyers to keep her and Daisy's big mouth shut. I guess it consumes 95% of their job!

    Do you think TTK is so pengecut untuk go to Jakarta, slaps Daisy, and drags Mano back? I don't think so. Do you think TTK does not want to talk to Indonesia media to tell his stories? I don't think so. I believe He WANTS it so bad as bad as Daisy wants to sell Mano to some Arab princes maybe. But again, the more he wants to do it, the more he realizes it is a stupid act. Mano and Daisy do not play smart. Because SMART is not in their book. MONEY is.

    Let me tell you about one thing. If TTK is psychopathic like Mano alleges, don't you think he doesn't have ability to inject some more gas into the flame and create more ruckus?

    He can. If he wants to. But his silence makes me think that he is a mature and stable man.

    Jangan lupa pepatah lama, diam itu emas.

    ReplyDelete
  38. fes darling, pembantu yg bekerja di malaysia semuanya 3rd class - ada yg buta huruf, tak pernah gunakan dapur gas, tak tahu buka paip air pun ada... kalau aku nak cerita takut kalian malu nanti. Yg jarang-jarang mandi pun ada... Tak perlulah kau gembar-gemburkan pembantu indon tu. kami kasi mereka pelajaran lagi ada... we paid for their 3rd class services and educate them, dearie.

    ReplyDelete
  39. @Dian well said...:) EMPTY VESSELS like all my friends have been saying here, MAKES THE MOST NOISE :) "Diam itu emas". The more you talk the more you're opening up yourself. :)

    @festanada. SHUT UP. Bukti sudah ada, lho sudah malu bukan?: Lagian mau court instance indictment dalam bahasa perancis sbg bukti. That shows how stupid and shallow you are. I agree with Dian. Kamu & junus bodoh BANGAT. :)
    Disini saya mau kasi tau kamu yah, the court of instance charges is in english BECAUSE english is an INTERNATIONAL language, BODOH, TOLOL! :) Blogt owner ga mungkin tulis court charges itu sendiri. :)

    festananda said...

    @kayangan
    Loh memang seharusnya aku percaya pada perkataan Mano lewat media kan??? Dia kan korbannya. Masak harus percaya omonganmu yang cuma ngikutin Love Sense?? Pikir yang masuk akal lah! Bukti apa? Mana bukti TT? yang ada dia diam seribu bahasa.

    Blog ini ga kasih bukti, cuma omongan pribadi Love Sense karena mungkin hubungan batin dengan TT aja. Sama sekali ga ada bukti cuma omongan pikirannya doang. Cuma satu yang dikasih bukti tulisan diatas (Perancis).
    June 23, 2009 12:56 PM
    festananda said...

    @kayangan
    Oh ya..kamu punya pembantu indon? semoga saja kamu menjaga mereka dan memperlakukannya dengan baik. Karena tanpa mereka kamu pasti kerepotan rumah kamu pasti berantakan ga ada yang beresin. Ingat mereka sangat berjasa sama kamu!
    Terserah pada mau pake nama asli atau palsu, aku ga pernah menganjurkan. Itu hak masing-masing. Kayak kurang kerjaan aja!
    June 23, 2009 1:03 PM

    @festanada, udah deh...SHUT UP YOU. Omong pembantu rumah karena kamu tiada bahan omongan lagi.:)

    @dian, SYABAS

    @Lovesense, ayuhhh keluarkan bukti lagi kasi itu media indon malu. Selama ini dicopas gratis dari media indon yg beritanya sepihak tentang mano aja. :)

    ReplyDelete
  40. @festanada yah, segalanya tentang rumah aku, aku yg ajarin. TKI kamu yg datang ke MALAYSIA ini semuanya bego-bego. :) Jadi mereka yg harus berjasa pada aku karena tanpa aku, mereka tiada duit$$$ mau makan. Ngerti nggak??

    ReplyDelete
  41. khas untuk Festanada, kamu ga usah bangga dgn TKI kamu:

    aurora said...

    fes darling, pembantu yg bekerja di malaysia semuanya 3rd class - ada yg buta huruf, tak pernah gunakan dapur gas, tak tahu buka paip air pun ada... kalau aku nak cerita takut kalian malu nanti. Yg jarang-jarang mandi pun ada... Tak perlulah kau gembar-gemburkan pembantu indon tu. kami kasi mereka pelajaran lagi ada... we paid for their 3rd class services and educate them, dearie.
    June 23, 2009 1:26 PM

    @aurora thanks. :) mandi pun jarang sekali itu yg aku tidak tahan. Bau hangit :)

    ReplyDelete
  42. http://nikhassanazmi.blogspot.com/2009/06/tuhan-pun-daisy-fajarina-tipu.html

    http://www.topix.com/world/indonesia/2009/06/daisy-fajarina-and-manohara-odelia-pino/p2?threadid=IUA8TNOHQIGS429I

    @ali some links on daisy fajarina. A forum.
    @junus indon idiot this is not copas from any media.

    ReplyDelete
  43. @Kayangan & aurora
    Apa yang patut dipermalukan!! hak setiap orang untuk berbicara. Pertama ini kisah Mano ngapain kalian kaitkan pembantu segala. Konyol rasanya perdebatan ini. Sebenarnya males nanggapin orang bebal kayak kalian.

    Kalian ga punya bahan untuk dibuktikan bahwa TT bersalah karena TT ga punya bukti. Makanya temanya melenceng jadi pembantu

    Soal pembantu yang gaptek modern. Ok aurora memang yang namanya pembantu jauh dari hidup dan peralatan modern. Tapi satu hal yang tak bisa kamu cari bahwa orang dari pedesaan biasanya rajin. Dan jangan sok sombong!! Orang itu saling membutuhkan. Kalian para majikan ga ada apa apanya tanpa pembantu. Trus, kalau ga butuh pembantu ngapain cari pembantu!! Urus aja keperluan kamu sendiri!!

    ReplyDelete
  44. ha...ha...songong banget luh!!!
    suruh muncul didepan umum si tt itu!!!
    biasanya selalu hadir diperayaan atau acara acara kerajaan kan??
    atuttt??

    ReplyDelete
  45. fes - you wrote earlier to kayangan :
    Oh ya..kamu punya pembantu indon? semoga saja kamu menjaga mereka dan memperlakukannya dengan baik. Karena tanpa mereka kamu pasti kerepotan rumah kamu pasti berantakan ga ada yang beresin. Ingat mereka sangat berjasa sama kamu!

    makanya aku perjelaskan. kenapa dgn kau ini?cepat lupa & melenting. kau yg mulakan isu WKI ini. cuba baca balik donk...

    fes, u wrote again
    Tapi satu hal yang tak bisa kamu cari bahwa orang dari pedesaan biasanya rajin. Dan jangan sok sombong!! Orang itu saling membutuhkan

    tak semuanya fes yg rajin... kalau tidak tak kan mereka merompak keluarga di malaysia. bukan mau cari jalan pintas mau kaya so boleh rehat satu tahun??? lepas duit habis merompak lagi... ini sudah terbukti fes, don't deny. baru tadi aku baca di akhbar trauma sebuah keluarga di melaka yg dirampok oleh maling indon...

    yg betul kami saling membutuhkan, itu aku setuju ngan kau, dan jgn kau yg sombong. take back your word.

    ReplyDelete
  46. @aurora
    Balik lagi ke pembantu yach...
    Sebenarnya capek ngomongin itu melulu.
    Benar bahwa antara majikan dan pembantu saling membutuhkan. Kalau ga, kenapa majikan Malay pake pembantu Indonesia. Apalagi lebih murah kan daripada pembantu dari negara lain.

    Memang mungkin ada segelintir pembantu yang ada niat tak baik, dengan merampok atau apalah. Tapi itu bukan berarti semua pembantu atau pekerja Indonesia kebanyakan punya sifat seperti itu. Kalau ga kenapa majikan Malay kebanyakan pake dari Indonesia bukan negara lain.

    Lebih dari itu ya aurora barusan aku baca tabloid (koran) hari ini kisah pembantu yang disiksa di Malay. Terlihat luka-luka keloid bekas disiram air panas. Astaghfirullah..kok tega-teganya ada orang seperti itu. Belum lagi kelar masalah Siti Hajar sama majikan Michael dan Nirmala Bonat sudah ada lagi TKI disiksa, belum yang tewas di Malay. Atau lainnya yang belum tersentuh media.

    ReplyDelete
  47. udah udah...beritanya sengaja dibelokkan dari masalah utamanya...jangan dibahas...percuma ngomong sama orang tak punya hati...
    pembahasan ini sudah G to G.pemerintah sementara menghentikan pengiriman tki ke malaysia...kita lihat apa yang berlaku disana?

    masalah utamanya : tt and mano
    Kenapa sekarang tt tidak pernah muncul didepan umum ?? sakitkah,takutkah atau ada hal lain?

    ReplyDelete
  48. fes darling , kami ambil maid indon 3rd class kau tu pasal satu budaya, bahasa dan agama. yg kena siksa tu bukan dari keluarga satu budaya, agama dan bahasa kau!! again, do your research!!!

    aku pun penatlah fes, nak explain kat kau ni... mcm kau cakap tadi apa, konyol?? makanya jgn omong sebarangan donk ....

    ReplyDelete
  49. junus indon - diberhentikan sementara penghantaran tki coz u all tengah pilihanraya ngok! akibatnya nanti negara kami kebanjiran pendatang asing dari negara kamu yg sanggup bermatian di laut utk seberang ke sini. pikir sendiri!!!!

    ReplyDelete
  50. @aurora
    Itukan baru yang terlihat, belum lagi yang lainnya, apa mesti yang kena siksa pasti dari majikan cina.
    Benar kata junus ,kenapa masalahnya jadi jauh banget sama mano dan TT. Ini sudah bukan wilayah blog ini membicarakan TKI.
    Cape deh.....

    ReplyDelete
  51. fes - kamu juga yg bangkitkan... skrg penat pulak. Aduh kau ni ...

    ReplyDelete
  52. masalah TKI sedang disusun mou nya yang salah satunya :
    Hak kebebasan beragama...
    sebenarnya kasus siti hajar sangat di keep oleh media...takut akan sara yang akan muncul kalau diberitakan yang sebenarnya...
    lalu libur satu hari setiap minggu...
    ini langkah positif pemerintah malaysia dan indonesia soal tki.jadi tidak perlu ada hubungan isu soal kelantan dengan tki...

    @ aurora
    berdamailah...beri info tentang bagaimana sebenarnya tt itu.kami disini mencoba rasional dan obyektif soal mano dan tt ini...
    banyak pun orang indonesia tak sokong daisy.

    aku minta maaf kalau kau dah tersinggung kata kata aku sebelumnya.aku tak akan ulang lagilah.
    kau boleh pegang cakap aku ni.tapi tolong ...sokonglah pada kebenaran...siapapun itu dan apapun derajatnya...
    jangan melihat seseorang itu dari kulit luarnya je....dalam hatinya siapa tau..

    ReplyDelete
  53. Kasihan junus. sudah kehabisan kata2 untuk membela mano. mana rakan2 dari indon? semuanya sudah tidak percaya pada mano lagi....buang masa saja membela perempuan pembohong tu.

    ReplyDelete
  54. junus said...
    saya tidak pernah takut kepada anda...
    malah sebagian besar rakyat indonesia menginginkan berperang dan menghidupkan kembali ganyang malaysia...
    itu salah satu akibat ulah blog ini yang selalu mengubar fitnah dan kebencian diantara dua negara...kalau itu yang anda dukung...go a head...make some reason to make a war!!!

    Wei stupid brain JUNUS..
    Aku tidak pernah meminta perang..
    mengapa anda mesti mendabik dada mengatakan anda berani.. adakah anda pasti sebahagian besar rakyat indonesia inginkan perang..
    Adakah sebahagian besar maksudnya hanya daripada orang TOLOL seperti anda..

    Siapa yang Menabur fitnah.. Blog ini atau Mano ataupun kamu sendiri.. cuba kamu diam dan fikir sejenak..fikir apa yang telah kamu maki-makian sebentar tadi..tidak kah itu fitnah..
    Fitnah adalah kata2 dusta yang kamu hamburkan tanpa bukti..
    Ayuh bagi bukti jika kata2 kamu benar..

    Tapi kasian..kamu emang tidak tahu apa2..
    Percakapan kamu hanya berteraskan nafsu kamu membenci Malaysia.. Cuba kamu layari blog2 yang lain.. atau youtube.. Kumpulkan semua bukti atau alibi yang ada.. pasti kamu bisa melaungkan kata2 berteraskan maklumat..
    Jangan jadikan nafsu amarah kamu untuk berkata2.. gunakan akal kamu yang masih ada sedikit waras..TOLOL

    Cuba kamu fikir.. siapa yang mengubar fitnah untuk perang antara 2 negara.. wei TOLOL..
    dengar sini baik2.. itu Manohara..cuba kamu perhatikan apa yang dia buat..
    Menghasut orang TOLOL seperti kamu berperang..
    kasian deh loe.. Blog ini hanya tujukan individu.. bukan warga negara kamu..
    Tapi kamu orang TOLOL menganggap TT seorang saja penduduknya Malaysia?.. Ini masalah Individu tetapi maukan perang.. dari awal sampai akhir kamu hanya fikir perang..
    Adakah kamu ini mental..

    Kepada TKW Indonesia.. nasihat aku jangan jadi pembantu kepada cina dan India..
    Sebab hidup mereka ini bergelumang dengan babi dan anjing.. kamu pasti cukup ngerti dengan kehidupan mereka.. kalau kamu tinggal bersama mereka, apa mereka akan susah payah cari makanan halal untuk kamu..
    Jadi elakkan jadi pembantu kaum non-muslim..
    Agen2 kamu pasti lebih arif tentang kesulitannya..

    ReplyDelete
  55. Hi the writer of ths blog! I want to ask you according to the statement in your document about MRS. Daisy fajarina KLOUMANN in 2001 was in london and meet mr.NOAcK PINOT and then went to France and then got married a year later which means they married in 2002. Based on this statement it is impossible that Daisy gave birth Manohara who already 17 years old now and Manohara was born in 1992. It can be inferred from the statement that Manohara is not Pinot daughter as Daisy married MR. Noack Pinot in 2002 and Manohara was born in 1992. Who is Manohara biological father than?

    ReplyDelete
  56. junus indon wrote :- 'aku minta maaf kalau kau dah tersinggung kata kata aku sebelumnya.aku tak akan ulang lagilah.
    kau boleh pegang cakap aku ni.tapi tolong ...sokonglah pada kebenaran...^

    - OK. jangan kau jadi minang babelok jalan sudah ....

    ReplyDelete
  57. @MRstreet...
    Mohon maaf karena saya ikut terpancing karena tujuan blog ini...saya tarik kembali koment saya diatas...saya tidak akan mnegulanginya lagi..sekali lagi saya minta maaf atas kesilapan...

    @aurora..
    ambo ndak urang minang do ni...sorry yo ni...
    tagageh bana awak jo blog ko...ambo cumo paniang se caliak paja panakuik tu...sekali lagi ..maafkan ambo yo ni??

    ReplyDelete
  58. junus indon - ndak urang minang paja ko ...den ndak tolok do ..

    ReplyDelete
  59. saya ikuti perkembangan dan komen dari junus dan festananda,dari komen fes hingga sekarang,saya perhatikan isu2 yang dibangkitkan mereka membagkitkan kemarahan dua negara,Malaysia vs indo..motif mereka menyebabkan saya benci pada warga indo,walhal saya punya kawan2 indo disini,mereka merubah pemikiran saya,mungkin itu yg junus dan festananda mahu,mahu kami layan saudara mara kamu disini yg mcri rezeki halal spti kami akan mlayani kamu yg sombong?mahu tahu mcm maner utk mlayani org sombong dan bongkak mcm mane? Tanya Mano dan Desy,mereka org indo yg bongkak dan angkuh,penipu yg hanya tunggu ms dihukumi,manalah tahu nanti mereka nanti jadi penakut,dah malu di perancis,balik ke indo,dah malu di indo mahu kemana pula mereka..merempat di negara org..

    BAGUS KERIS PANJANG,
    MRstreet,aurora,cairolyn07,
    Kayangan dan lain2 kwn sejagatku sekalian..
    sudah lama saya tunggu kalian untuk membidas mereka2 ini yang banyak outa dari fakta.

    ReplyDelete
  60. @ms.rider
    Klo kamu memang mencermati dari awal kita coment, klo anda memang pintar dan punya wawasan luas seharusnya anda takkan coment seperti itu...! Coba liat coment anda sendiri sebenarnya siapa yang bongkak dan sombong?! (Pikirlah Sendiri)
    Sorry aku dah males coment itu melulu, jadi pikirlah sendiri!!!

    ReplyDelete
  61. festananda,

    saya memang tak akan ubah persepsi sy pada warga seperti kamu,yang hanya tahu melenting,pepatah cakap kalau orang yg cepat nak melenting ni memang dia salah,tapi bodoh dungu..

    keh keh keh...

    bawak2la la bsabar festananda, buang sikit setan kat dlm hati hang tu,asik nak melenting je..

    bukan ke awak cakap orang indo ini berhemah tinggi penuh tatasusila... macam u kew????..

    lawak lawak..

    ReplyDelete
  62. ms.rider
    Ternyata benarlah dugaan aku bahwa orang Malay sebagian besar memang sombong dan takabur. Tengoklah perkataan kamu sendiri, sebelah mana??!!! Janganlah betkotbah layaknya uztad, tak pantas sedikitpun pada kamu!!! Perdalamlah agama lebih dulu! baru nasehati orang!
    Dan ternyata setelah kutelaah memang kamu bego dan berpikiran sempit tak bisa menerima kebenaran orang

    ReplyDelete
  63. alahai.... orang indon memang macam tu. mula-mula dia dok kutuk orang malaysia disebabkan seorang punya hal. lepas tu bila kita balas kata lak kita suka menfitnah. saling tak tumpah macam sinetron indon....

    ReplyDelete
  64. dalam kebanyakan forum yang aku tengok, orang indon memang suka sumpah seranah orang. bila dah termalu barulah bawak masuk kisah agamalah, sopan santunlah, ntah ape2 lagi. pilah... memang dasar x sedar diuntung.

    ReplyDelete
  65. Handy, according to some news, George Mann is Mano's biological father. But I am not surprise if every tom dick and harry claims to be.

    ReplyDelete
  66. ms rider...tidak selamanya api harus dilawan dengan api...besi dilawan dengan besi...saya sudah beberapa kali minta maaf atas post saya diatas...mungkin anda belum bisa memaafkan...tidak masalah bagi saya.yang penting saya sudah punya niat baik untuk terus membela kebenaran pada kasus mano dan tt.
    tidak memihak mana mana...

    @aurora...apo yang ndak tolok do ko ni?

    ReplyDelete
  67. mamat said...
    dalam kebanyakan forum yang aku tengok, orang indon memang suka sumpah seranah orang. bila dah termalu barulah bawak masuk kisah agamalah, sopan santunlah, ntah ape2 lagi. pilah... memang dasar x sedar diuntung.
    .......................................

    mamad kamu bego atau apa, pikirlah sendiri!!! yang selalu bawa2 agama itu sapa??? aku cuma coment balik pada teman2 kamu itu, dan itupun aku tak bawa ayat2 agama.
    Tengoklah aku mana maki-maki aku atau bawa agama.
    Sebenarnya aku ga mau nanggapi omonganmu ini karena kamu ga ada bedanya dengan teman2mu yang suka maki-maki, tapi kamu memang sudah keterlaluan.
    kamu liat forum indon begitu, terserahlah pikiranmu tapi itu tidak berarti bahwa semua indon seperti yang kamu bilang. Males deh...ngomong sama kamu yang ga berbobot, palagi melenceng dari mano & TT lagi. Plis deh....

    ReplyDelete
  68. ornag indon memang x mahu kalah dengan malaysia. mungkin dulu indon itu ibarat abang besar, tapi masa udah berlalu; adik yang kecil udah besar sekarang. makanya indon2 tidak boleh terima yang negara yang satu ketika dulu pernah mahu diganyang-ganyangnya lebih advance dalam segala bidang. ekonomi apatah lagi...

    ReplyDelete
  69. aku pun x kisah apa indon nak cakap kat blog yang HEBAT ini. Lovesence teruskan lagi. aku rasa blog ini yang paling serius membongkar kemunafikan DF dan Mano. Peduli apa dengan cakap-cakap mereka; kita bukan minta makan dengan indon.

    ReplyDelete
  70. aku pernah dipanggil memberi training pada guru-guru sekolah atas bertaraf internasional di jakarta tahun lepas. siap di sediakan supir lagi untuk urusan harian. percaya x supirnya mintak aku belikan kijang (avanza)supaya dia boleh bawa tourist ke sana ke mari. Katanya tiap bulan dia akan hantar duit untungnya! Kah,kah,kah.... sinetron betul..... Macam tu lah kisah orang indon; baru jumpa seminggu dua udah suruh belikan 'kijang'...wek!

    ReplyDelete
  71. Malon lebih parah lagi kang mamat, curi pulau dan kebudayaan Indonesia. lebih mahal mana sama kijang hayo...

    ReplyDelete
  72. @mamat;
    makanya indon2 tidak boleh terima yang negara yang satu ketika dulu pernah mahu diganyang-ganyangnya lebih advance dalam segala bidang. ekonomi apatah lagi...

    malon masih terkebelakang (primitf) dalam hal kekebasan untuk berda'wah dan mengemukakan pendapat, diktator anda akan menangkap dg dalih ISA

    ReplyDelete
  73. @mamat
    Cape dehh...!!!!!
    Udah deh!! Ngomong aja lo ama TEMBOK!!!!!!
    Awwooouuuuuu.....!!!!!

    ReplyDelete
  74. Hey.....YOU.....Stop Fighting. Let's Start Making Money Online Now. Check Vieos Show How To Make Easy Money Online Step by Step :

    http://offto.net/money_423d

    http://offto.net/money_423d

    ReplyDelete